Umro je josip zidanić, počasni predsjednik sindikata tokg hrvatske

Počasni predsjednik Sindikata tekstila, obuće, kože, gume Hrvatske, JOSIP ZIDANIĆ, iznenada je umro u Zagrebu, u subotu 24.rujna 2016., u 70. godini života.
Postavši 1990. godine predsjednikom Sindikata TOKG Hrvatske svojim je upornim radom, znanjem i sposobnošću na poseban i jedinstven način stvarao i organizirao Sindikat. Svojim pristupom svakom članu ugrađivao je osjećaj pripadnosti u jednu cjelinu, a sindikalne povjerenike svojim je primjerom usmjeravao da rade odgovorno, uz veliki osjećaj socijalne osjetljivosti. Svojim neumornim radom doprinio je da Sindikat ostvari i održi veliki i poseban ugled na međunarodnoj sindikalnoj sceni.
Godine 2006. odlazi sa funkcije predsjednika Sindikata, te nastavlja svoj rad u Sindikatu obnašavši funkciju potpredsjednika Sindikata do 2011. godine, kada je odlazeći u mirovinu imenovan počasnim predsjednikom Sindikata. Iako se tada prestaje aktivno baviti sindikalnim radom i posvećuje svojoj obitelji, a posebno svojim unucima nikad nije zaboravio svoje sindikalne kolege i prijatelje za koje je uvijek našao vremena za savjet i pomoć.
Odlaskom kolege i prijatelja, Josipa Zidanića, Sindikat je izgubio jednog velikog istinskog borca za radnička prava.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *