POTPISAN NOVI KOLEKTIVNI UGOVOR U JELEN Professional d.o.o. Belica

Pregovori koji su započeli krajem listopada prošle godine uspješno su okončani, a što je rezultiralo potpisivanjem novog kolektivnog ugovora za trgovačko društvo JELEN Professional d.o.o. Belica. Kolektivni ugovor potpisan je 14. veljače 2023. godine, a isti su potpisali, u ime trgovačkog društva, direktor Darko Pintarić, a u ime Sindikata TOKG Hrvatske, predsjednik Nenad Leček.

Novim kolektivnim ugovorom utvrđen je novi način obračuna plaća, osnovica za obračun plaća utvrđena je u visini minimalne plaće, povećani su iznosi za isplatu stimulativnog dijela plaća. Uz to, povećan je paušalni iznos naknade za topli obrok radnika, utvrđen je veći broj dana godišnjeg odmora, te su iznosi za isplatu jubilarnih nagrada, prigodnih nagrada i solidarnih potpora izjednačeni sa iznosom neoporezivih primitaka radnika.

Potpisivanjem ovog kolektivnog ugovora nastavljena je dobra praksa vođenja dijaloga, međusobnog uvažavanja ugovornih strana, a sve u svrhu i cilju poboljšanja sigurnosti i materijalno-socijalnog statusa zaposlenih. 

Spomenimo još da su početkom veljače sklopljena još dva nova kolektivna ugovora, i to u trgovačkim društvima Čateks d.d. Čakovec i VIS Konfekcija d.d. Varaždin, dok pregovori oko izmjena i dopuna kolektivnog ugovora još uvijek traju u Borovu d.d. Vukovar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *