U STUBIČKIM TOPLICAMA ODRŽANA 3. SJEDNICA NACIONALNOG ODBORA

Svi sindikalni povjerenici iz naših tvorničkih sindikata i sindikalnih podružnica okupili su se proteklog vikenda u Stubičkim Toplicama kako bi sudjelovali u radu 3. redovne sjednice Nacionalnog odbora.

Sukladno svojim ovlastima propisanim Statutom Sindikata, na sjednici Nacionalnog odbora raspravljao je o izvješću o radu u razdoblju od protekle sjednice, te financijsko-materijalnom poslovanju Sindikata za prvih devet mjeseci ove godine. Svi sindikalni povjerenici podnijeli su kratka izvješća o stanju u njihovim trgovačkim društvima, sindikalnim podružnicama i regijama iz kojih dolaze i ujedno istaknuli njihove potrebe za stručnim i pravnim pomoćima u narednom periodu, a u cilju ostvarivanja prava članova iz radnog odnosa. Članovi Nacionalnog odbora aktivno su radili na izradi Plana prihoda i rashoda za 2023. godinu, kao i na izradi Plana rada i aktivnosti Sindikata TOKG Hrvatske u narednoj kalendarskoj godini.

Nazočnima na sjednici dana je informacija vezana uz Uredbu o visini minimalne plaće za 2023. godinu čija je visina utvrđena sukladno prijedlogu Nacionalnog odbora, odnosno istaknuta od strane predsjednika Sindikata TOKG Hrvatske na Stručnom povjerenstvu za praćenja utjecaja minimalne plaće. Sindikalnim povjerenicima dana je informacija o svim bitnim izmjenama Pravilnika o porezu na dohodak koje se tiču neoporezivih primitaka nagrada, potpora i naknada sa obrazloženjem o njihovoj primjeni u praksi.

U zaključnom dijelu sjednice, Nacionalni odbor imenovao je Inventurnu komisiju koja je zadužena da izradi popis imovine i popis obveza Sindikata TOKG Hrvatske.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *