Svečano obilježena 25. godišnjica utemeljenja i djelovanja sindikata tokg hrvatske

Svečano obilježavanje 25. godišnjice utemeljenja i djelovanja Sindikata TOKG Hrvatske održano je 19. studenog 2015. godine, u Varaždinu, gradu baroka, gradu sa dugom tradicijom tekstilne, obućarske i kožarske industrije, gradu u kojem je nakon utemeljenja Sindikata održan i prvi Sabor Sindikata TOKG sa učešćem respektabilnog broja sindikalnih povjerenika iz svih krajeva lijepe naše.
Uvod u svečanost započela je izvođenjem himne, te nekoliko opernih arija u izvedbi mezosopranistice Margarete Matišić, profesorice pjevanja, uz pratnju korepetitora, Danijela Oto, profesora klavira.
Predsjednik Sindikata, Nenad Leček, u svom je uvodnom govoru posebno pozdravio Josipa Zidanića, utemeljitelja i prvog predsjednika Sindikata TOKG, čovjeka koji je besprijekorno vodio Sindikat puna četiri mandata, Dirka Uyttenhoven, velikog prijatelja Sindikata TOKG, bivšeg generalnog tajnika ACV-CSC Metea iz Belgije i Krešimira Sever, predsjednika naše sindikalne središnjice, Nezavisnih hrvatskih sindikata. Srdačan pozdrav i dobrodošlicu izrazio je bivšim i sadašnjim sindikalnim povjerenicima bez čijeg rada i angažmana u trgovačkim društvima Sindikat TOKG ne bi postojao.
Ljubica Hosni, potpredsjednica Sindikata sveobuhvatnim izlaganjem pokušala je i u potpunosti uspjela nazočne na svečanosti podsjetiti na sve aktivnosti koje su se provodile u toku dvadeset i pet godina rada i djelovanja Sindikata. Pri tome je naročito naglasila datum utemeljenja Sindikata, sklapanje prvog granskog kolektivnog ugovora koji je ujedno i bio prvi granski kolektivni ugovor u djelatnosti u RH i u ovom dijelu Europe, Saborima Sindikat, prvim viškovima radnika, stečajevima, razlozima gubitaka radnih mjesta u određenim razdobljima, seminarima, međunarodnoj suradnji, važnosti neprekidnog ulaganja u razvoj i znanje sindikalnih povjerenika, sindikalnom listu, prosvjedima, štrajkovima i mnogim drugim provedenim akcijama.
Skupu su se potom pozdravnim govorima obratili Dirk Uyttenhoven, Krešimir Sever, Željko Šegina, u ime bivših zaposlenih u Sindikatu, Marijan Novak, nekadašnji sindikalni povjerenik Budućnosti Ludbreg i prvi predsjednik Sindikata Josip Zidanić.
Između dva govornika organizatori su se potrudili i slikama prikazanim na slajdovima popratili ono o čemu su govornici pričali u svojim izlaganjima, dok je Božica Čiček-Mutavdžić znalački vodila čitavu svečanost prema zacrtanom protokolu.
Zahvalu na odazivu i dolasku na ovu svečanost uputio je predsjednik Sindikata, te pozivao sve za nastavak druženja u vedrom i prijateljskom okruženju.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *