Predsjednik sindikata tokg hrvatske, Nenad Leček izabran za predsjednika gsv-a varaždinske županije

Nakon više od tri godine izborom predsjednika i njegovih zamjenika s radom je započelo Gospodarsko-socijalno vijeće Varaždinske županije. Nenad Leček, predsjednik Sindikata tekstila, obuće, kože i gume Hrvatske, kao predstavnik sindikata jednoglasno je na današnjoj konstituirajućoj sjednici izabran za predsjednika Gospodarsko-socijalnog vijeća Varaždinske županije.

 

Nakon više od tri godine izborom predsjednika i njegovih zamjenika s radom je započelo Gospodarsko-socijalno vijeće Varaždinske županije. Nenad Leček, predsjednik Sindikata tekstila, obuće, kože i gume Hrvatske, kao predstavnik sindikata jednoglasno je na današnjoj konstituirajućoj sjednici izabran za predsjednika Gospodarsko-socijalnog vijeća Varaždinske županije. Funkcije njegovih zamjenika u narednih će godinu dana obnašati Daniel Vlaisavljević kao predstavnik Varaždinske županije i Denis Čupić kao predstavnik poslodavaca. Sjednica je sazvana nakon što su sve tri strane – Varaždinska županija, predstavnici sindikata i predstavnici poslodavaca potpisali sporazum o osnivanju Vijeća kojeg će činiti 12-ero članova, po četiri od svakog predstavnika. Gospodarsko-socijalno vijeće Varaždinske županije osniva se radi utvrđivanja i ostvarivanja usklađenih aktivnosti u svrhu zaštite i promicanja gospodarskih i socijalnih prava, odnosno interesa radnika i poslodavaca u Varaždinskoj županiji, vođenja usklađene gospodarske, socijalne i razvojne politike te poticanja sklapanja i primjene kolektivnih ugovora.
Nakon izbora, članovi vijeća jednoglasno su prihvatili hodogram aktivnosti do prve radne sjednice koja će se održati sredinom mjeseca veljače 2016. godine, na kojoj bi se uz prihvaćanje Poslovnika o radu vijeća donio Plan rada i aktivnosti tokom 2016. godine.
U svrhu što kvalitetnije pripreme za održavanje prve radne sjednice, te izrade Programa rad GSV-a, članovi vijeća zatražili su od župana varaždinske županije, Predraga Štromara, dostavu određenih podataka vezanih na gospodarska kretanja u županiji, tendencije daljnjeg razvoja županije, te pregled planiranih projekata u narednom razdoblju.
Prema iskazanom interesu članova, te iznošenju i predlaganju određenih tema o kojima bi vijeće trebalo raspravljati, može se zaključiti da vijeće sačinjavaju članovi koji imaju volju i želju za radom, te znanja za kvalitetnim djelovanjem vijeća.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *