Otvoreno pismo – vapaj za spas Borova

Imamo potrebu otvoreno pismo naše kolegice, radnice BOROVA, Tatjane Miljak, prenijeti i upoznati širu javnost sa sadržajem istog: TATJANA MILJAK : OTVORENO PISMO PREDSJEDNICI, KOLINDI GRABAR KITAROVIĆ, GRADONAČELNIKU, IVANU PENAVI I HRVATSKOM NARODU

 

Imamo potrebu otvoreno pismo naše kolegice, radnice BOROVA, Tatjane Miljak, prenijeti i upoznati širu javnost sa sadržajem istog:

TATJANA MILJAK : OTVORENO PISMO PREDSJEDNICI, KOLINDI GRABAR KITAROVIĆ, GRADONAČELNIKU, IVANU PENAVI I HRVATSKOM NARODU

Poštovana nacijo, poštovana predsjednice i poštovani gradonačelniče,
Slušajući Vaše govore u Vukovaru u Hrvatskom domu za Dan branitelja, izazvali ste u meni buru emocija i potrebu da Vam se javim i napišem ovih par redaka, No, sabirući misli i svjesna posljedica koje bi mogle uslijediti, danas sam odlučila ovom tekstu dati priliku…
Da. Slažem se s Vam u svakoj Vašoj izgovorenoj riječi, Vukovar je zaslužio biti grad sa svim vrijednostima, kako političkim, tako i socijalnim i gospodarskim. U nekim dijelovima to ide na bolje, a u nekim sve gore i gore. Konkretno, radi se o tvornici Borovo.
Ja Vas molim u svoje i u ime 600 tinjak radnika ove tvrtke da nas spasite pošasti koja se uvukla u ovu tvrtku prije 5 godina i unatoč promjeni vlasti, predsjednik Uprave g. Kolundžić je još uvijek u njoj i provodi ne promociju Borova, nego SAMOPROMOCIJU, jer situacija je daleko od onoga što se šalje u javnost. A to znamo najbolje mi, tj. većina nas koji radimo u Borovu.
On je čovjek koji bi prvi “skinuo gaće” kako bi ostao u Borovu. Taktizira, okružujući se ljudima iz raznih političkih struktura i stranaka, opet ponavljam, sebe radi i svoje fotelje i svog osobnog interesa. Jer Borovo je za njega krava muzara. Borovo dotičnom gospodinu ništa ne znači, za njega je to prolazna stanica, dok za nas koji tu živimo i radimo, za nas je to nešto sasvim drugo. To je naša djedovina, očevina, kruh svagdašnji, bez kojeg ćemo gospodo draga, vrlo brzo ostati, ne poduzmu li se prvi koraci ka nekakvom rješenju, odnosno korjenitim promjenama.
Ali nisam Vam se javila radi toga da pričam o tom čovjeku, jer za mene osobno on nije “čovjek”, nego da Vam dam konkretan prijedlog za novog predsjednika uprave Borova, a to je gđa. Vanda Tomić Đaković, bivša djelatnica, uspješna menadžerica s radnim iskustvom dužim od 25 godina, koja je dala otkaz prije dvije godine upravo zbog toga što se nije slagala s poslovnim potezima dotičnog gospodina.
Prema mom mišljenju, a i prema mišljenju većine radnika Borova, te Radničkog Vijeća i Sindikata od kojih gđa. Tomić Đaković ima i potporu, trebali bi Vi, premijer Plenković ili ministar Marić, pozvati ovu ženu na razgovor, vidjeti što ona zna, umije i nudi uz svu svoju stručnost, elokvenciju, marljivost i osobnost i uzeti je u uži krug izbora za mjesto predsjednika uprave Borova. Mišljenja sam da bi ovim činom dobili, kao prvo zadovoljštinu kod radnika Borova, što je u ovim trenucima (danas, kada nam je priopćeno kako nam plaća za mjesec veljaču neće biti isplaćena do Velikog petka) vrlo bitno, dobili bi stručnu osobu koja dobro zna što je Borovo i kako treba postaviti poslovanje za pozitivne rezultate, a na kraju krajeva dobili bi i ženu na vodećem mjestu, jer sami znamo koliko su žene malo zastupljene u raznim sferama društveno – političkog života u Hrvatskoj, a o tome ste, poštovana predsjednice i sami govorili prilikom gostovanja u emisiji RTL direkt.
Draga moja predsjednice i dragi gradonačelniče, ako sam Vas i malo zaintrigirala s ovom kratkom pričom, bit će mi zadovoljstvo i hvala Vam što ste bar pročitali, jer ponekad se i glas malog čovjeka može daleko čuti, ali ako sam u Vama izazvala interes da se stvarno nešto poduzme i riješi s mojom, našom i Vašom tvrtkom Borovo i s ljudima koji rade u njoj, koji pate i šutke traže apel za pomoć, a to se može vidjeti u njihovim očima svaki radni dan u 15 h kada napuštaju firmu, bit će mi još veće zadovoljstvo i nikada neću požaliti što sam ovo napisala.
Tu sam, stojim na raspolaganju.
S poštovanjem, Tatjana

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *