ZAVRŠENI STEČAJNI POSTUPCI NAD INKOP d.d. i INKOP OBUĆOM d.o.o. Poznanovec

Završnim ročištima koji su održani 11. i 21. srpnja 2022. godine okončani su stečajni postupci nad trgovačkom društvima Inkop d.d. i Inkop obuća d.o.o. iz Poznanovca. Na ročištima se raspravljalo o završnim računima stečajnog upravitelja, podnesenim prigovorima na završni popis, te o završnoj diobi vjerovnika prvog višeg isplatnog reda.

Sukladno završnom diobenom popisu radnicima vjerovnicima prvog višeg isplatnog reda iz Inkop obuće d.o.o. isplatiti će se 13,68% ostatka njihovih potraživanja, dok će se radnicima vjerovnicima iz Inkop d.d. isplatiti ukupno 27,75% od ukupnog preostalog dijela njihovih potraživanja. Treba napomenuti da su svi radnici koji su u trenutku otvaranja stečajnog postupka bili u radnom odnosu dio svojih potraživanja sa naslova otpremnina, te neisplaćenih plaća primili iz Agencije za radnička potraživanja u slučaju stečaja poslodavca.

Nakon što stečajni upravitelj provede završnu diobu, dužan je o istome obavijestiti stečajne suce, dostaviti zaključno završno izvješće o provedenoj završnoj diobi, zatvoriti račune stečajnih dužnika, dostaviti izvješće o izdvajanju arhivske građe, te će nakon toga sud donijeti rješenje o zaključenju stečajnog postupka i brisanju dužnika iz sudskog registra. Važno je istaknuti da se čitavo vrijeme stečajnog postupka održala proizvodnja, da je na radu ostalo oko stotinjak radnika u oba trgovačka društva, te da će isti u firmama novijih naziva, na istoj lokaciji, u istim proizvodnim pogonima nadalje nastaviti raditi. Ovo je dokaz da je Odbor vjerovnika, u čijem je sastavu u ime radnika bio i predstavnika Sindikata TOKG Hrvatske, itekako vodio računa o zadržavanju proizvodnje, spašavanju radnih mjesta i zapošljavanja najvećeg mogućeg broja radnika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *