Održana 2. sjednica Nacionalnog odbora u Karlovcu

Karlovac

Proteklog vikenda u Karlovcu je održana 2. sjednica Nacionalnog odbora Sindikata TOKG Hrvatske uz nazočnost većine glavnih sindikalnih povjerenika iz naših tvorničkih sindikata i sindikalnih podružnica. U prvom dijelu sjednice sindikalnim povjerenicima prezentirano je izvješće o provedenom kandidacijskom postupku za popunjenje Nadzornog odbora Sindikata. Utvrđeno je, da je jedini kandidat Radmila Kozina iz Kotke Krapina, a koja je nastavno jednoglasno izabrana za novog člana Nadzornog odbora.

Nakon toga, viša pravna savjetnica u Nezavisnim hrvatskim sindikatima nazočnima je prezentirala sve najvažnije informacije o dosadašnjem tijeku pregovora i o prijedlozima vezanih uz izmjene i dopune Zakona o radu koji su upućeni u javnu raspravu, te predviđenim aktivnostima koji slijede u narednom periodu vezanih uz nastavak pregovora.

U drugom djelu sjednice članovi Nacionalnog odbora raspravljali su o izvještaju financijsko- materijalnog poslovanja Sindikata u protekloj godini, kao i o ostvarenju Plana prihoda i rashoda u prvoj polovici ove godine. Nadalje vodila se rasprava o izvješću povjerenika o stanju i problemima u njihovim podružnicama, te o izvješću o radu predsjedništva i koordinatora Sindikata u razdoblju od siječnja do lipnja 2022. godine.
Uz to, bilo je i govora o inicijativi za početak kolektivnih pregovora oko granskog kolektivnog ugovora, te su dogovorene smjernice i predradnje koje je potrebno poduzeti vezano s time. Na kraju sjednice članovi Nacionalnog odbora jednoglasno su usvojili Plan rada i aktivnosti u narednom periodu, odnosno da kraja ove kalendarske godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *