MEISO d. d. u stečaju: STIGLA DJELOMIČNA RJEŠENJA

Proteklih dana na adrese bivših radnika Meisa d. d. u stečaju počela su pristizati djelomična rješenja kojima im Agencija za osiguranje radničkih tražbina u slučaju stečaja poslodavca priznaje pravo na isplatu otpremnina sukladno odredbama Zakona o osiguranju radničkih tražbina, odnosno u visini polovice otpremnine utvrđene u stečajnom postupku, a najviše do polovice najvišeg iznosa zakonom propisane otpremnine.

Za ostale utvrđene tražbine radnika koje se odnose na neisplaćene plaće za zaštićeno razdoblje i neisplaćene naknade za neiskorišteni godišnji odmor radnicima će se dostaviti drugo rješenje, ali tek po okončanju žalbenog postupka koji se vodi na Visokom trgovačkom sudu.

Pravo na isplatu otpremnine imaju samo radnici, članovi Sindikata, koji su poslušali savjet predstavnika Sindikata tekstila, obuće, kože, gume Hrvatske i ostali u radnom odnosu kod poslodavca u razdoblju za koji se provodi zaštita i osiguranje prava u slučaju stečaja poslodavca, odnosno do trenutka otvaranja stečajnog postupka.

Ovime se ponovno pokazala važnost Sindikata te koliko je korisno biti njegov član.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *