BOROVO: Održana sjednica radničkog vijeća

Zadnjeg dana prvog polugodišta poslovne 2020. godine održana je proširena sjednica Radničkog vijeća Borova d.d., na kojoj su, uz članove Radničkog vijeća, prisustvovali i članovi Uprave društva sa svojim suradnicima, te predstavnici Sindikata TOKG Hrvatske i Sindikata trgovine Hrvatske.

Na sjednici je Uprava društva podnijela financijska izvješća o realizaciji Plana prihoda i rashoda za 2019. godinu, rezultatima poslovanja za prvi kvartal 2020. godine, te je dana informacija o mogućem rebalansu Plana prihoda i rashoda za ovu poslovnu godinu uzrokovanog epidemijom COVID-19.

Nadalje, raspravljalo se o popunjenosti kapaciteta proizvodnje u Gumenoj i Kožnoj obući, te o pripremama, izradi i isporuci kolekcije za jesen – zimu 2020. godinu za koju je stavljen poseban naglasak da će biti vrlo atraktivna i moderna.

Radničko vijeće raspravljalo je o predloženom planu korištenja godišnjih odmora, te o odlukama o rasporedu korištenja istog za koje je predviđeno da se ove godine, zbog stanja vezanog uz epidemiju, godišnji odmori koristiti parcijalno, prema potrebama proizvodnje i radnika, a uz obvezu da svaki radnik koristi godišnji odmor u trajanju od najmanje dva tjedna neprekidno.

Isto tako puno se govorilo o korištenju mjera i potpora Vlade RH za očuvanje radnih mjesta, mogućeg skraćenja radnog tjedna, natječajima vezanih uz EU fondova, gubitka prava na povrat uplaćenih doprinosa, a sukladno Zakonu o gradu Vukovaru, te drugim problemima koje tište zaposlene u trgovačkom društvu.

Provedena je i rasprava o dosadašnjoj suradnji socijalnih partnera, prijedlozima za poboljšanje partnerskih odnosa, te je na kraju dogovoreno da će Radničko vijeća u prvih deset do petnaest dana mjeseca srpnja sazvati skupove radnika u cilju sveobuhvatnog obavješćivanja zaposlenih o stanju u Društvu.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *