Održane dvije izborne skupštine, u Garešnici i Požegi.

Prva skupština u tvorničkom sindikatu Modea Nova iz Garešnice održana je 17. siječnja 2020. godine u 13,00 sati u prostorijama Modea Nove. Na skupštini se okupio veliki broj članova sindikata te se donijelo nekoliko odluka. Sukladno izbornim pravilima, izabrano je novo sindikalno povjereništvo dok je za predsjednicu narednih pet godina izabrana Danijela Kožuhar. Na skupštini su podneseni i prihvaćeni svi izvještaji o radu te je na temelju toga donesen prijedlog sporazuma vezan za raspodjelu novčanih sredstava dobivenih iz potpora Zavoda za zapošljavanje. Uz to, raspravljalo se i o početcima kolektivnih pregovora. Održana skupština donijela je odgovarajuće odluke, te su sve otvorene teme bile raspravljene.

Druga održana skupština bila je u Požegi u sindikalnoj podružnici Orljavi. Skupština je krenula sa zasjedanjem 24. veljače 2020. godine u 14,00 sati. U Orljavi je također bilo izabrano novo sindikalno povjereništvo, na čelu s izabranom glavnom sindikalnom povjerenicom Robertom Grbić. Uz odabir novog povjereništva, tema Skupštine obuhvaćala je i aktivno sudjelovanje novoizabranih povjerenika u procesu dokapitalizacije firme, odnosno moguće daljnje privatizacije. Upravo su delegati na Skupštini odredili aktivno sudjelovanje povjerenika s ciljem sklapanja socijalnog sporazuma koji će biti od iznimne važnosti za daljnju sudbinu zaposlenika.

Ovim putem zahvaljujemo svim sudionicima održanih Skupština u Garešnici i Požegi, te zajedno radimo na boljim uvjetima svih zaposlenika. U nastavku će biti održane i ostale redovite izborne skupštine o čijim odlukama i rješenjima ćemo Vas ažurno obavještavati.

Budi dio boljih promjena.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *