U povodu 8. ožujka, Međunarodnog dana žena: Poziv na prosvjed

U POVODU 8. OŽUJKA, MEĐUNARODNOG DANA ŽENA, SINDIKAT TEKSTILA, OBUĆE, KOŽE, GUME HRVATSKE I SINDIKALNI POVJERENICI MEĐIMURSKE ŽUPANIJE ISPRED MTČ TVORNICE ČARAPA ČAKOVEC ORGANIZIRAJU PROSVJED

POZIV
Poštovani,
U povodu 8. ožujka - Međunarodnog dana žena, Sindikat tekstila, obuće, kože, gume Hrvatske i sindikalni povjerenici Međimurske županije pozivaju vas na
PROSVJED
koji će se održati 8. ožujka 2012. godine s početkom u 09,30 sati ispred
MTČ Tvornice čarapa Čakovec
Prosvjed se održava pod motom STOP KRIMINALU I UNIŠTAVANJU TEKSTILNE I OBUĆARSKE INDUSTRIJE. Prosvjedni mimohod ima za cilj upozoriti sve odgovorne pojedince i institucije na posljedice sustavnog višegodišnjeg uništavanja hrvatske, a samim time i međimurske tekstilne i obućarske industrije.
Međunarodni dan žena je prigoda da prosvjednim aktivnostima iskažemo nezadovoljstvo politikama koje zagovaraju daljnju fleksibilizaciju rada, politiku otpuštanja i prebacivanja posljedica gospodarske krize isključivo na leđa radnika, kao i zbog nerada svih institucija koje su zatvarale i zatvaraju oči pred kriminalom i lopovlukom koji se događao i još uvijek se događa u našem dvorištu.
Stoga, pozivamo sve bivše radnice i radnike u tekstilnoj i obućarskoj industriji, kao i u svim ostalim industrijskim djelatnostima, sve nezaposlene kao i one koji su na bilo koji način bili svjedoci kriminalne privatizacije i nesavjesnih vlasnika, uprava i stečajnih upravitelja i one koji imaju sreću da još uvijek rade, da nam se priključe u našim prosvjednim aktivnostima.

S poštovanjem,

Potpredsjednik Sindikata TOKG Hrvatske
Nenad Leček