Strong TCL EU projekt: unapređenje socijalnog dijaloga

Strong TCL – “Unaprjeđenje socijalnog dijaloga kroz osnaživanje partnerstva u sektorima tekstila, obuće i kože u Sloveniji, Hrvatskoj, Makedoniji, Srbiji i Crnoj Gori”.Poticanje na provedbu pravne stečevine Europske unije na području socijalnog dijaloga u Hrvatskoj, Makedoniji, Crnoj Gori, Sloveniji i Srbiji te pomaganje socijalnim partnerima da izgrade svoje kapacitete za usvajanje i provedbu zakona EU-a, kao i europske standarde.

 

Strong TCL – “Unaprjeđenje socijalnog dijaloga kroz osnaživanje partnerstva u sektorima tekstila, obuće i kože u Sloveniji, Hrvatskoj, Makedoniji, Srbiji i Crnoj Gori”.
Prijavitelj i voditelj projekta je Združenje delodajalcev Slovenije (ZDS).
Ostali partneri su udruge poslodavaca i sindikati iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Makedonije.
U projektu također sudjeluju i EURATEX i COTANCE kao EU udruge poslodavaca, dok je sa EU sindikalne strane partner IndustriAll.
Projekt je sufinanciran od strane EU Komisije, iz sub-programa potpora EU socijalnom dijalogu.

Ciljevi projekta:
Poticanje na provedbu pravne stečevine Europske unije na području socijalnog dijaloga u Hrvatskoj, Makedoniji, Crnoj Gori, Sloveniji i Srbiji te pomaganje socijalnim partnerima da izgrade svoje kapacitete za usvajanje i provedbu zakona EU-a, kao i europske standarde. 

-podizanje svijesti i razumijevanja reprezentativnih organizacija poslodavaca i radnika o europskom socijalnom dijalogu; kao sredstvu artikulacije nacionalnih sektorskih tema u cilju povećanja konkurentnosti i očuvanja radnih mjesta

-prilagodba socijalnog dijaloga na promjene u zapošljavanju i radu u svezi izazova kao što su modernizacija tržišta rada, fleksigurnost, vještine, kvaliteta i dostojanstvo rada itd

-upoznavanje socijalnih partnera (poslodavaca i sindikata) sa relevantnim sadržajem konkretnog primjera kolektivnog ugovora te upoznavanje s višim tehnikama / vještinama pregovaranja u cilju daljnjeg jačanja socijalnog dijaloga što je ključno za postizanje dugoročnog prosperiteta i mira

-jačanje kapaciteta socijalnih partnera u Sloveniji, Hrvatskoj, Makedoniji, Crnoj Gori i Srbiji, u cilju doprinosa europskom socijalnom dijalogu.

Početak projekta: prosinac 2013.
Završetak projekta: studeni 2014.

Nositelj projekta: http://www.zds.si ZDS(SLO)
Partneri u projektu su:

Udruge poslodavaca: http://www.hup.hr/eu-udruge-23.aspx HUP(HR) ,http://www.bcm.mk/en/ BCM(MK) ,http://www.poslodavci.org UPCG(MNE)
Sindikati: STUPIS (SLO), SIND TOKG (HR), STKC (MK), TUCPTIM (MNE), AUTLFIS (SRB), TU IEM NEZAVISNOST (SRB)

EU

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *