SRETAN BOŽIĆ I NOVA GODINA

Poštovani članovi sindikata, drage kolegice i kolege, kao i svake godine, pri kraju godine podvlačimo crtu i rezimiramo što smo uradili, što smo trebali uraditi možda drugačije, ili što smo možda trebali uraditi.

Sagledavajući cijelu godinu, možemo izraziti određeno zadovoljstvo učinjenim. Aktivno smo učestvovali u mnogim pregovorima za Kolektivne ugovore i njihove anekse koji su povećavali materijalna prava radnika, sudjelovali u sklapanju niz sporazuma sa rezultatom trajne ili djelomične isplate neoporezive naknade i nagrade radnicima, te učestvovali u niz aktivnosti koje su išle u smjeru očuvanja stečena prava radnika u sektorima tekstila, obuće i kože.

U resornim ministarstvima smo djelovali u smjeru očuvanja naših sektora, a time i radnih mjesta za koje smo uvijek upozoravali na potplaćenost radnika s obzirom na teške uvjete rada. Uveliko smo svojim aktivnostima doprinijeli povećanju minimalne plaće, koja će nam biti temelj za daljnje  pregovore u svrhu povećanja materijalnih prava radnika.

Nažalost, imali smo određene probleme koje nismo uspješno riješili. Tu prvenstveno mislimo na MEISO Goričan koji je zbog nebrige vlasnika-države, a najvećim dijelom zbog neznanja, samodopadnosti i arogancije direktorice otišlo u stečaj bez  mogućnosti nastavka proizvodnje. Opet smo izgubili jednu domaće poduzeće i išli na ruku strancu kome je najbitnije iskoristiti našeg dobrog i vrijednog radnika.

U 2020. godini očekuju nas nove borbe za očuvanja stečenih prava radnika, povećanje materijalnih prava,  te očuvanje radnih mjesta u sektorima tekstila, obuće, kože i gume. Nadalje, kako naše rezultate pregovora i djelovanja koriste  i participiraju svi radnici zaposleni gdje mi djelujemo, naše aktivnosti će biti usmjerene i na proširenje sindikalne obitelji, odnosno povećanje članstva, jer jačina i snaga sindikat mjeri se i brojnošću.

Stoga, svim članovima sindikata, njihovim obiteljima, kao i svim ljudima dobre volje koji posjećuju ovu našu stranicu želimo čestit i blagoslovljen Božić, te sretnu 2020. godinu sa pino zdravlja, ljubavi, veselja i poslovnog uspjeha.

 

Sindikat TOKG Hrvatske

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *