Prisila na sporazumni otkaz radnica YTRES

Naime, u Sindikat TOKG Hrvatske u posljednje vrijeme zaprimamo puno telefonskih poziva od strane radnica YTRES-a koji se žale kako se vrši pritisak na njih da potpišu sporazumni otkaz ugovora o radu, te novi ugovor za novu pravnu osobu, odnosno novog poslodavca.

Pravno gledano tu nema ništa sporno, ali poznajući cjelokupnu grupaciju CALZEDONIJE, u koju spadaju te dvije firme, smatram da se na vrlo grub, nemoralan, bezobrazan i perfidan način izigravaju naš zakonski propisi, kako bi se dodatno uštedjelo i zaradilo.

Po našem mišljenju najveći dio radnika koji će preći u novu firmu neće zadovoljiti u probnom roku i ostat će bez posla i bilo kakvih prava. To potkrepljujemo činjenicom da već duže vrijeme grupacija CALZEDONIJA koja djeluje na području varaždinske i međimurske županije (TUBLA, YTRES, COMPROM PLUS..) prema našem saznanju  seli proizvodnju u Srbiju i Bosnu i Hercegovinu.

Smatramo da je to još jedan nemoralan i bezobrazan čin od strane poslodavaca koji su u proteklom razdoblju proglašavani poslodavcima godine.

Iako mi nažalost zbog zabrane sindikalnog djelovanja nemamo organizirane članove u tim poduzećima, smatramo se obaveznim obavijestiti Vas i informirati što se događa i kako se naše sugrađanke omalovažava i iskorištava nakon što su dobar dio svog zdravlja i radnog vijeka ostavili kod njih. Dok sa druge strane ti poslodavci iskoristivši sve moguće beneficije koje im je omogućila država ( neplaćanje poreza na dobit) i lokalna zajednica sada polako zatvaraju radna mjesta i odlaze.

Sporazumni otkaz YTRES pogledajte na linku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *