SLOGA IMK d.d. Požega: Dug radnicima za II. mirovinski stup

Bivša direktorica društva Sloga IMK d.d. Požega Velka Markić novoj direktorici ovoga društva ostavlja u nasljeđe neugodan problem. Naime, napravila je dug radnicima u II. mirovinskom stupu za razdoblje od listopada 2009. do danas. Svih tih mjeseci radnicima je uredno iz plaća obračunat i ustegnut doprinos za II. stup, ali fondovima novac nije uplaćen.
U istom razdoblju direktorica Markić nije podnijela prijedlog za otvaranje stečajnog postupka, sukladno članku 251., stavku 2. Zakona o trgovačkim društvima, prema kojem uprava mora bez odgađanja, a najkasnije tri tjedna po nastanku razloga kojega poseban zakon određuje kao razlog za pokretanje stečajnog postupka, zatražiti da se otvori taj postupak, ako je društvo nesposobno za plaćanje ili prezaduženo. Ako nije podnijela taj prijedlog zato što društvo Sloga IMK d.d. nije nesposobno za plaćanje ili prezaduženo, ostaje za upitati je gdje je novac koji je trebao biti uplaćen u II. mirovinski stup i zašto to nije učinjeno dok je bila na čelu ovog dioničkog društva.
Radnici odgovor očekuju s velikim zanimanjem, jer je ovo društvo u većinskom vlasništvu države, tj. 52,85 posto temeljnog kapitala zajedno drže Hrvatski fond za privatizaciju (26,25 posto), Ministarstvo financija (14,65 posto) i Središnji državni ured za upravljanje državnom imovinom (11,95 posto).