SLOGA IMK d.d. Požega – Dokaz o nedopustivo nekoordiniranom djelovanju resora Vlade Republike Hrvatske

Rješenjem Trgovačkog suda u Osijeku – Stalne službe u Slavonskom brodu broj St-206/2012-8 od 1. lipnja 2012. otvoren je stečajni postupak nad dužnikom Sloga IMK d.d. Požega. Prijedlog za otvaranje stečajnog postupka podnijela je direktorica društva gđa Dijana Ferković sredinom svibnja 2012. Time je realizirala odluku Nadzornog odbora društva, prema kojoj je morala predložiti stečajni postupak, jer u društvu postoji prezaduženost kao stečajni razlog. Tu je odluku od Nadzornog odbora zatražio AUDIO na sastanku 6. travnja 2012.
Međutim, nakon ovog uobičajenog i korektnog slijeda događanja, Vlada Republike Hrvatske dan uoči otvaranja stečajnog postupka, odnosno 31. svibnja 2012., predlaže Nadzornom odboru društva Sloga IMK d.d. da opozove s dužnosti direktoricu, a AUDIO-u predlaže da opozove članove Nadzornog odbora. Istovremeno, Vlada je predložila nove članove Nadzornog odbora, kao i gosp. Damira Kovačevića za novog direktora društva. Međutim, gosp. Kovačević neće niti stići do Sloge IMK d.d., a Nadzorni odbor se neće stići sastati, jer u Slogi IMK d.d. od 1. lipnja 2012., dakle dan nakon odluke Vlade o kadrovskim promjenama, poslovanje već vodi stečajni upravitelj gosp. Milan Nakić.
Ostaje upitati se koordinira li itko resore Vlade, da li je Vlada uopće znala kakvi su poslovni rezultati društva Sloga IMK d.d. kada je donosila odluku o predlaganju novog Nadzornog odbora i direktora i jesu li ti kandidati bili spremni na to da budu krizni menadžeri, da li je itko upozorio Vladu da predlaže kadrove u društvu koje će od idućeg dana poslovati pod nadzorom stečajnog upravitelja te je li Vlada namjeravala restrukturirati Slogu IMK d.d. uz pomoć novog menadžmenta, ili ju je ipak htjela uvesti u stečaj?