Prosvjed radnica Orljave d.d.

Na Markovom trgu u Zagrebu, radnice tvornice tekstila Orljave bore se za svoja prava. Prosvjed je pokrenut jer nisu primile plaću od 4. mjeseca 2021. godine te na ovaj način traže odgovore od Vlade RH i premijera. Zabrinutost radnica za svoju budućnost i sudbinu je neupitna, a još je veća i zbog otvorenog stečajnog postupka. 

[NOVO]
Predstavnike Sindikata tekstila, obuće, kože, gume Hrvatske i Novog Sindikata koji su zajedno organizirali prosvjed, jučer je zaprimio ministar Darko Horvat. Na održanom sastanku s ministrom, dogovoreno je da će se radnicima u roku od deset dana isplatiti sve tri zaostale plaće te da će se aktivno pristupiti traženju strateškog partnera koji bi nastavio proizvodnju u Orljavi. Uz to, dogovoreno je da će Republika Hrvatska kao najveći vjerovnik, u stečajnom postupku putem Odbora vjerovnika inzistirati na nastavku proizvodnje u stečaju.

Sve navedeno je ministar Horvat potvrdio prosvjednicima kojima se nakon sastanka obratio na Markovom trgu. Predstavnike Sindikata i radnika primio je i predsjednik Vlade Republike Hrvatske, te je na sastanku potvrdio da će se osobno založiti za to da se postignuti dogovori i realiziraju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *