Otkrivena sramotna poslodavačka praksa uskrate radnicima dijela neto plaća

Tijekom ovog tjedna saznali smo da u mjestima Đakovo i Vratišinec posluju poslodavci iz sektora tekstilne industrije, koji svojim radnicima tek prividno isplaćuju plaće na zakonit način. Naime, isplate koje obavljaju obuhvaćaju sve obveze na plaću i iz plaće (doprinosi i dr.) i iznosi bruto plaća nisu niži od zakonom propisanog iznosa minimalne bruto plaće, tako da isplate izgledaju zakonito.
Međutim, kada radnicima iznosi neto plaća budu doznačeni na račune u bankama, radnici moraju, ne žele li biti žrtve otkaza ugovora o radu, dio tog neto iznosa predati direktoru. Iznosi se kreću i do 30 posto neto plaće, predaju se u gotovini, u četiri oka, u sobi direktora, za što radnik ne može dobiti nikakvu potvrdu. Direktor ima na stolu popis radnika, uz svako ime i prezime naveden je i iznos koji tog mjeseca radnik treba predati direktoru. Dakako, direktor primljene iznose ne može vratiti trgovačkom društvu, jer bi prilikom uplate te gotovine u blagajnu morao dokazati njezino porijeklo.
Na ovaj način poslodavci izigravaju Zakon o minimalnoj plaći, kojim nije dopušteno umanjiti iznos minimalne plaće zbog navodnog neizvršenja radne norme. Istovremeno, oni ne dolaze u doseg kaznenog djela povreda prava na rad i drugih prava iz rada, jer nema načina da radnik dokaže što se je događalo u četiri oka između njega i direktora, kojem je na ruke u gotovini predao trećinu svoje neto plaće. Isti će slučaj biti i kada stupi na snagu novi Kazneni zakon, od 1. siječnja 2013., jer opisom kaznenog djela neisplate plaće nije obuhvaćen primjer iz prakse na koju ukazujemo.
Preostaje sjećati se s gnušanjem prijetnji poslodavačke udruge da će napustiti GSV zbog propisivanja kaznenog djela neisplate plaće novim Kaznenim zakonom.