Tekuća godina

OTVORENO PISMO - VAPAJ ZA SPAS BOROVA

Imamo potrebu otvoreno pismo naše kolegice, radnice BOROVA, Tatjane Miljak, prenijeti i upoznati širu javnost sa sadržajem istog:

TATJANA MILJAK : OTVORENO PISMO PREDSJEDNICI, KOLINDI GRABAR KITAROVIĆ, GRADONAČELNIKU, IVANU PENAVI I HRVATSKOM NARODU

Poštovana nacijo, poštovana predsjednice i poštovani gradonačelniče,

Plaće zarađene u prosincu, a isplaćene u siječnju bit će - veće

Građani će od ponedjeljka moći na račune primiti uvećanu plaću. Rezultat je to izmjena poreznih zakona. Rast će minimalna plaća, mijenjaju se porezni razredi, a povećava se i neoporezivi dio za dijete.
Plaće zarađene u prosincu, a isplaćene u siječnju bit će - veće. Nekima više, nekima manje.
Od 1. siječnja minimalna plaća raste za 156 kuna. Pa će tako u 2017. godini ona iznositi 3.276,00 kuna bruto. A osnovni se osobni odbitak diže na 3.800,00 kuna.

Umro je Josip Zidanić, počasni predsjednik Sindikata TOKG Hrvatske

crna.png
Počasni predsjednik Sindikata tekstila, obuće, kože, gume Hrvatske, JOSIP ZIDANIĆ, iznenada je umro u Zagrebu, u subotu 24.rujna 2016., u 70. godini života.

ODRŽAN XI. SABOR SINDIKATA TOKG HRVATSKE: Nenad Leček izabran za predsjednika.

Sa porukom ''AKTIVIRAJ SE U ZAŠTITI SVOJIH INTERESA'' u hotelu MEDENA u Trogiru, 01.srpnja 2016. godine održan je XI. redovni izborni Sabor Sindikata TOKG Hrvatske u čijem je radu sudjelovalo četrdeset pet delegata i petnaest gostiju iz naših tvorničkih sindikata te sindikalnih podružnica. Saboru su kao gosti prisustvovali i kolege iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Republike Srpske, te nama posebno dragi gosti iz Belgije, Dirk Uyttenhove, Rein De Tremerie kao i Generalni sekretar Sindikata IndustriAll Europe, Luc Triangl.

Održan 2. Kongres IndustriAll Europe.

U Madridu je od 07. do 09. lipnja 2016. godine održan 2. kongres IndustiAll Europe na kojem je sudjelovalo više od 750 nacionalnih sindikalnih delegata iz 38 zemalja Europe. Ispred Sindikata TOKG Hrvatske u svojstvo delegata sudjelovao je predsjednik Sindikata, Nenad Leček.
Kongres je usvojio akcijski plan djelovanja i aktivnosti pod nazivom: ''Investicije, kvalitetan posao i solidarnost'' s četiri osnovna cilja:

Poziv na prvosvibanjski prosvjed: LJUDI ISPRED PROFITA!

vizual_2.png
Umjesto proslave, i ovogodišnji Međunarodni praznik rada provest ćemo prosvjedno.
Najavljenih reformi koje bi pokrenule gospodarstvo i povećale životni standard nema. U izostanku socijalnog dijaloga, iz medija saznajemo o planovima „reformi“ koje idu samo u korist onih koji na račun svih radnika i građana ostvaruju profit, a sve nas guraju u daljnje osiromašenje. Temelji našeg društva, ljudske slobode, demokracija i rezultati dosadašnje sindikalne borbe ozbiljno su ugroženi.

Pismo NHS-a i SSSH vezano uz zdravstvenu i mirovinsku reformu

Nakon četiri održana sastanka o najvažnijim područjima Nacionalnog programa reformi (NPR) vezanog uz Europski semestar 2016. godine i zaključnog sastanka na kojem su predstavnici vlasti socijalnim partnerima predstavili svoju cjelovitu viziju reformi, kao i nakon izjava predsjednika Vlade RH, Nezavisni hrvatski sindikati i Savez samostalnih sindikata Hrvatske žele upozoriti na nekoliko činjenica.

Predsjednik Sindikata TOKG Hrvatske, Nenad Leček izabran za predsjednika GSV-a Varaždinske županije

ZAPOČELO SA RADOM GOSPODARSKO SOCIJANO VIJEĆE VARAŽDINSKE ŽUPANIJE.

Nakon više od tri godine izborom predsjednika i njegovih zamjenika s radom je započelo Gospodarsko-socijalno vijeće Varaždinske županije. Nenad Leček, predsjednik Sindikata tekstila, obuće, kože i gume Hrvatske, kao predstavnik sindikata jednoglasno je na današnjoj konstituirajućoj sjednici izabran za predsjednika Gospodarsko-socijalnog vijeća Varaždinske županije. Funkcije njegovih zamjenika u narednih će godinu dana obnašati Daniel Vlaisavljević kao predstavnik Varaždinske županije i Denis Čupić kao predstavnik poslodavaca.

SVEČANO OBILJEŽENA 25. GODIŠNJICA UTEMELJENJA I DJELOVANJA SINDIKATA TOKG HRVATSKE

Svečano obilježavanje 25. godišnjice utemeljenja i djelovanja Sindikata TOKG Hrvatske održano je 19. studenog 2015. godine, u Varaždinu, gradu baroka, gradu sa dugom tradicijom tekstilne, obućarske i kožarske industrije, gradu u kojem je nakon utemeljenja Sindikata održan i prvi Sabor Sindikata TOKG sa učešćem respektabilnog broja sindikalnih povjerenika iz svih krajeva lijepe naše.
Uvod u svečanost započela je izvođenjem himne, te nekoliko opernih arija u izvedbi mezosopranistice Margarete Matišić, profesorice pjevanja, uz pratnju korepetitora, Danijela Oto, profesora klavira.

ODRŽAN X. IZVANREDNI SABOR SINDIKATA TOKG HRVATSKE

X. IZVANREDNI SABOR SINDIKATA TOKG Hrvatske: Usvojen novi Statut Sindikata.
U Mariji Bistrici, 05. prosinca 2014. godine održan je X. izvanredni Sabor Sindikata TOKG Hrvatske na kojem su prisustvovali delegati iz svih sindikalnih podružnica i tvorničkih sindikata koji djeluju u sklopu Sindikata. Na temelju prijedloga Upravnog odbora, Sabor je jednoglasno izabrao radna tijela, te su radno predsjedništvo sačinjavali Ljubica Hosni (predsjednica), Božidar Borovac i Milivoj Šapić (članovi), dok su u verifikacijsku komisiju izabrani Franjo Piskač (predsjednik), Danica Gregurić i Jelena Rošić (članice). Za zapisničarku izabrana je Božica Čiček-Mutavdžić, a za ovjerovitelje zapisnika Anica Đurinec i Davorka Kiseljak

Syndicate content