NAJAVLJUJEMO: Osmi sabor Sindikata TOKG

Osmi sabor Sindikata tekstila, obuće, kože, gume Hrvatske održat će se 6. listopada 2011. godine u Hotelu Kaj u Mariji Bistrici. Sabor s radom počinje u 10,00 sati, a bit će nazočno sedamdesetak izaslanika iz cijele Hrvatske te brojni uzvanici i gosti.
Izaslanici će raspraviti i glasovati o prihvaćanju Izvješća o radu Sindikata TOKG između dva sabora te Prijedlogu Statuta. U drugom dijelu rada Sabor bi trebao izabrati članove Upravnog odbora, Nadzornog odbora te predsjednika Sindikata.
plakat009amali_0.jpg
Sabor Sindikata TOKG održava su uz slogan ZAJEDNO U EUROPSKE RAZLIČITOSTI (UNITED IN EUROPEAN DIVERSITIES) a prethodit će mu dva važna događaja. Naime, 4. listopada, također u Hotelu Kaj, održat će se seminar s osnovnom temom o nesigurnim oblicima rada (rad na određeno vrijeme, privremeni i povremeni rad preko agencije, rad u dijelu punog radnog vremena i dr.). Stručnjaci iz Sindikata ACV-CSC Metea iz Brisela će sa sudionicima seminara razmotriti gospodarsko-socijalne posljedice koje takvi nesigurni oblici rada imaju na zaposlene u TOKG djelatnostima i razgovarati o sindikalnim strategijama u vezi s tim.
Sljedećeg dana, 5. listopada 2011. održava se okrugli stol o prilikama koje se hrvatskom gospodarstvu pružaju nakon što Hrvatska postane punopravna članica Europske unije. Naravno, bit će riječi i o mogućim pozitivnim i negativnim učincima koji će neminovno nastupiti za dio gospodarstva u kojemu djeluje naš Sindikat. Uvodničari na okruglom stolu bit će predstavnici granske udruge poslodavaca (EURATEX), granskog sindikata (ETUF:TCL) i granski sindikat ACV-CSC Metea iz Belgije.
Na okrugli stol pozvani su i predstavnici Tekstilno-tehnološkog fakulteta iz Zagreba, direktori najvažnijih tvrtki iz naših djelatnosti, predstavnici Hrvatske udruge poslodavaca (CRO industrije i granske udruge poslodavaca), predstavnici sektorskih udruženja u Hrvatskoj gospodarskoj komori te predstavnici Vlade Republike Hrvatske i Ureda Predsjednika Republike Hrvatske.