NA VIDIKU RJEŠENJE PROBLEMA BOROVA d.d.

Urodila je prozivka koju su sindikalni predstavnici uputili prema državi na konferenciji za tisak koja je održana 11.srpnja 2013. godine u Vukovaru ispred tvornice obuće BOROVO d.d.
Naime, nakon održane konferencije na kojoj je prozvana država za nebrigu za svoje vlasništvu, u utorak 16.srpnja 2013. godine u Ministarstvu gospodarstva održan je sastanak na kojem su uz predstavnike sindikata koji djeluju u Borovu, predsjednika NHS-Krešimira Severa predsjednika SSSH-Mladena Novosela, te predsjednike granskih sindikata, sudjelovali ministar gospodarstva-IVAN VRDOLJAK, ministar rada i mirovinskog sustava-MIRANDO MRSIĆ, pomoćnik ministar financija-BRANKO ŠEGON, kao i predsjednik Nadzornog odbora Borovo d.d.- STJEPAN ČURAJ.

Zajednički stav svih sudionika ovog sastanka je da se mora i da će se sve učiniti kako bi se Borovo održalo na tržištu, te time očuvala radna mjesta.
Slijedom toga zaključka, dogovorene su određene aktivnosti koje se moraju sprovesti tokom narednih dana, te su podijeljeni konkretni zadaci po funkcijama i resorima, od Uprave društva do ministara. Prvi konkretni rezultati trebali bi se već vidjeti u utorak, 23. srpnja 2013. godine kada bi se trebao na inicijativu ministra gospodarstva-Ivana Vrdoljaka održati sastanak poslovnim partnerima Borova na kojem bi ministar trebao svima dati do znanja da država definitivno stoji iza Borova i da će se sve učiniti za njegovo daljnje i normalno poslovanje.
Nadamo se da će sve te dogovorene i pokrenute aktivnosti dovesti stabiliziranja stanja u poduzeću , te konačno započeti normalna proizvodnja.

Sindikalni povjerenik i radnički predstavnik
u Nadzornom odboru BOROVO d.d.
Berislav Vulić