INKOP POZNANOVEC – ministar obrane i predsjednica Vlade RH obaviješteni o društveno neodgovornom postupanju poslodavca

Slijedom vijesti od 20. travnja ove godine o predstavljanju nove vojne čizme hrvatskih proizvođača obavijestili smo ministra obrane dr. sc. Davora Božinovića o povredama konvencija Međunarodne organizacije rada, ostalih propisa u pravnom poretku Republike Hrvatske, kao i Kodeksa postupanja europskih sektorskih socijalnih partnera, koje su od rujna 2005. do danas počinjene u povezanim društvima sustava Inkop Poznanovec.
Naime, europski poslovni standardi uključuju zahtjev društvene odgovornosti i poštivanja prava od svih dobavljača u lancu dodane vrijednosti, pa i od države i njezinih institucija, kada postupaju iure gestionis. Zato Sindikat TOKG očekuje da i Ministarstvo obrane Republike Hrvatske u svojim poslovnim aranžmanima sa Zajednicom hrvatskih proizvođača poštuje ove principe i pravila, budući da je Inkop Poznanovec dio te Zajednice.
Sve činjenice o kojima smo obavijestili ministra Božinovića dostavljene su na znanje i predsjednici Vlade Republike Hrvatske, od koje očekujemo da pridonese vladavini prava i poštivanju poslovnih kodeksa, kako se paradigma Inkop, kao najgore iskustvo našeg Sindikata od njegovog postanka, više nikada i nikome ne bi ponovila. Svaki navod potkrijepili smo dokazom, kako se na ovim adresama ne bi spekuliralo o (ne)utemeljenom i tek uobičajenom animozitetu sindikalne i poslodavačke strane.