GORIČANKA NOVA d.o.o. – Čeka li AUDIO da radnici sami predlože stečaj?

Mjesecima bez plaće, radnici Goričanke Nove d.o.o., čiji je jedini osnivač Hrvatski fond za privatizaciju (sada AUDIO), odlučili su prošlog tjedna podnijeti u srijedu prijedlog Trgovačkom sudu za otvaranje stečajnog postupka, ako im do tada AUDIO ne odobri pozajmicu, koju mole već mjesec dana. Smatraju da se njihov vlasnik ponaša neodgovorno i da daljnje čekanje prerasta u čekanje Godoa.
Navodno im AUDIO nije dao zamoljenu pozajmicu za plaće, jer direktorica nije predala svu potrebnu dokumentaciju koju je AUDIO od nje zatražio. I što je vlasnik s tim u vezi poduzeo? Ako direktorica državne tvrtke ne radi svoj posao, zašto nije smijenjena? Primjerice, zašto na zatvorenom dijelu 29. sjednice Vlade Republike Hrvatske 31. svibnja 2012. nije predložena njezina smjena, kada su rješavana ostala „tekstilna“ kadrovska pitanja, pa je npr. predložen opoziv direktorice društva i Nadzornog odbora u Slogi IMK d.d. Požega te u Slavoniji MK d.d. Osijek?
Radnici Goričanke Nove d.o.o. već treći mjesec sami financiraju troškove prijevoza na posao i s posla, bez da primaju plaću. Marljivo odrađuju sve poslove za inozemne kupce, kako bi se ispoštovali svi rokovi i ostali uvjeti ugovora, odnosno kako ne bi nastala šteta i plaćanje ugovorne kazne zbog zakašnjenja isporuke, ili zbog izrade odjeće ispod ugovorene razine kvalitete. Dok radnici postupaju pažnjom dobrog gospodara, što koristi njihovom vlasniku, on se nećka da im pomogne pozajmicama za samo tri minimalne plaće!