Bivši radnici Sloge iz Koprivnice ustrajni u ostvarenju svojih zahtjeva

Nakon što su bivši radnici Tvornice obuće d.d. Koprivnica, bivši radnici Sloge tvornice obuće d.d. u stečaju Koprivnica i bivši radnici Sloga obuće d.o.o Koprivnica (njih četrdeset četvero) uputili otvoreno pismo na adrese najvažnijih institucija i pojedinaca u Republici Hrvatskoj, čini se kako ipak postoje izvjesne mogućnosti da se neki od njihovih problema riješe. Oni su, naime pismo uputili premijerki Kosor, predsjedniku Josipoviću, pučkom pravobranitelju Malčiću, Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici, Županijskom državnom odvjetništvu u Koprivnici, gradonačelniku Koprivnice Mršiću, glavnom državnom odvjetniku Bajiću, saborskom zastupniku Lesaru, predsjedniku NHS-a Severu i predsjednici Sindikata TOKG.
Svima njima radnici su se obratili s molbom za pomoć u ostvarivanju prava na isplatu otpremnina i isplatu zaostalih i neisplaćenih plaća, nakon poznatih događanja u njihovom poduzeću.
Po primitku njihovog pisma u ostvarenju njihovih opravdanih zahtjeva najviše su se angažirali predsjednica Sindikata TOKG Svjetlana Šokčević i predsjednik NHS-a Krešimir Sever koji je premijerki Kosor uputio posebnu zamolbu za održavanje sastanka kako bi se izravno izložilo nekoliko gorućih problema iz TOKG sektora i na kojemu bi predsjednica Šokčević ukazala na cijeli niz problema u toj industriji i preložiti neka moguća rješenja.
Sastanak s premijerkom bi se trebao održati ovih dana. U međuvremenu Sindikat TOKG je od općinskog državnog odvjetništva dobio odbijenice kaznenih prijava koje je podnosio u slučaju Sloga. Optužnica je podignuta jedino za kredit koji je Podravka dala Slogi, zbog čega se sudi Marincu, Šestaku i Šketu, a nastavak toga suđenja je, kako su mediji izvijestili, 17. veljače ove godine.