Arhiva - 2016

Datum

December 26th

JELEN PROFESSIONAL d.o.o. - POTPISAN KOLEKTIVNI UGOVOR

U četvrtak, 22. prosinca 2016. godine, potpisan je kolektivni ugovor za trgovačko društvo Jelen professional d.o.o. iz Čakovca.
Da podsjetimo, nakon provedenog stečajnog postupka i preseljenja radnika u novu tvrtku, očuvanja proizvodnje kao i zadržavanja značajnog dijela radnih mjesta, te više od četiri godine uspješno rada nastavljeno je sa praksom međusobnog uvažavanja socijalnih partera unutar trgovačkog društva, a što je rezultiralo jučerašnjim potpisivanjem kolektivnog ugovora.

December 12th

ODRŽANA PROŠIRENA SJEDNICA UPRAVNOG ODBORA SINDIKATA TOKG HRVATSKE

Trideset sedam sindikalnih povjerenika sudjelovalo je u radu proširene sjednice Upravnog odbora Sindikata TOKG Hrvatske koja je održana 9. prosinca 2016. godine u Mariji Bistrici.
Nazočni na sjednici detaljno su informirani o financijsko-materijalnom poslovanju Sindikata za razdoblje siječanj – rujan 2016., te je ujedno usvojen prijedlog Plana prihoda i rashoda za narednu kalendarsku godinu

September 26th

Umro je Josip Zidanić, počasni predsjednik Sindikata TOKG Hrvatske

crna.png
Počasni predsjednik Sindikata tekstila, obuće, kože, gume Hrvatske, JOSIP ZIDANIĆ, iznenada je umro u Zagrebu, u subotu 24.rujna 2016., u 70. godini života.

July 5th

ODRŽAN XI. SABOR SINDIKATA TOKG HRVATSKE: Nenad Leček izabran za predsjednika.

Sa porukom ''AKTIVIRAJ SE U ZAŠTITI SVOJIH INTERESA'' u hotelu MEDENA u Trogiru, 01.srpnja 2016. godine održan je XI. redovni izborni Sabor Sindikata TOKG Hrvatske u čijem je radu sudjelovalo četrdeset pet delegata i petnaest gostiju iz naših tvorničkih sindikata te sindikalnih podružnica. Saboru su kao gosti prisustvovali i kolege iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Republike Srpske, te nama posebno dragi gosti iz Belgije, Dirk Uyttenhove, Rein De Tremerie kao i Generalni sekretar Sindikata IndustriAll Europe, Luc Triangl.

Lipanj 13th

Održan 2. Kongres IndustriAll Europe.

U Madridu je od 07. do 09. lipnja 2016. godine održan 2. kongres IndustiAll Europe na kojem je sudjelovalo više od 750 nacionalnih sindikalnih delegata iz 38 zemalja Europe. Ispred Sindikata TOKG Hrvatske u svojstvo delegata sudjelovao je predsjednik Sindikata, Nenad Leček.
Kongres je usvojio akcijski plan djelovanja i aktivnosti pod nazivom: ''Investicije, kvalitetan posao i solidarnost'' s četiri osnovna cilja:

April 28th

Poziv na prvosvibanjski prosvjed: LJUDI ISPRED PROFITA!

vizual_2.png
Umjesto proslave, i ovogodišnji Međunarodni praznik rada provest ćemo prosvjedno.
Najavljenih reformi koje bi pokrenule gospodarstvo i povećale životni standard nema. U izostanku socijalnog dijaloga, iz medija saznajemo o planovima „reformi“ koje idu samo u korist onih koji na račun svih radnika i građana ostvaruju profit, a sve nas guraju u daljnje osiromašenje. Temelji našeg društva, ljudske slobode, demokracija i rezultati dosadašnje sindikalne borbe ozbiljno su ugroženi.

April 22nd

Pismo NHS-a i SSSH vezano uz zdravstvenu i mirovinsku reformu

Nakon četiri održana sastanka o najvažnijim područjima Nacionalnog programa reformi (NPR) vezanog uz Europski semestar 2016. godine i zaključnog sastanka na kojem su predstavnici vlasti socijalnim partnerima predstavili svoju cjelovitu viziju reformi, kao i nakon izjava predsjednika Vlade RH, Nezavisni hrvatski sindikati i Savez samostalnih sindikata Hrvatske žele upozoriti na nekoliko činjenica.

April 10th

Radnici ESTARE CULTA blokirali Zagorsku magistralu, policija se nije ni pojavila!

Autor: Ivan Kovačić;
Objavljeno. 08.04.2016; Zagorje.com

VELIKO TRGOVIŠĆE - PC-Proizvodnja odijela d.o.o.

Radnici tekstilne tvornice Estare Culto iz Velikog Trgovišća, nekadašnjeg Heruca, u petak, 08. travnja 2016. godine oko 11 sati na desetak minuta su blokirali Zagorsku magistralu kod skretanja za Veliko Trgovišće, neprestano prelazeći u kružnoj koloni preko zebre.