Arhiva - 2015

Datum

December 22nd

Predsjednik Sindikata TOKG Hrvatske, Nenad Leček izabran za predsjednika GSV-a Varaždinske županije

ZAPOČELO SA RADOM GOSPODARSKO SOCIJANO VIJEĆE VARAŽDINSKE ŽUPANIJE.

Nakon više od tri godine izborom predsjednika i njegovih zamjenika s radom je započelo Gospodarsko-socijalno vijeće Varaždinske županije. Nenad Leček, predsjednik Sindikata tekstila, obuće, kože i gume Hrvatske, kao predstavnik sindikata jednoglasno je na današnjoj konstituirajućoj sjednici izabran za predsjednika Gospodarsko-socijalnog vijeća Varaždinske županije. Funkcije njegovih zamjenika u narednih će godinu dana obnašati Daniel Vlaisavljević kao predstavnik Varaždinske županije i Denis Čupić kao predstavnik poslodavaca.

November 23rd

SVEČANO OBILJEŽENA 25. GODIŠNJICA UTEMELJENJA I DJELOVANJA SINDIKATA TOKG HRVATSKE

Svečano obilježavanje 25. godišnjice utemeljenja i djelovanja Sindikata TOKG Hrvatske održano je 19. studenog 2015. godine, u Varaždinu, gradu baroka, gradu sa dugom tradicijom tekstilne, obućarske i kožarske industrije, gradu u kojem je nakon utemeljenja Sindikata održan i prvi Sabor Sindikata TOKG sa učešćem respektabilnog broja sindikalnih povjerenika iz svih krajeva lijepe naše.
Uvod u svečanost započela je izvođenjem himne, te nekoliko opernih arija u izvedbi mezosopranistice Margarete Matišić, profesorice pjevanja, uz pratnju korepetitora, Danijela Oto, profesora klavira.

October 26th

ODRŽAN V. SABOR NEZAVISNIH HRVATSKIH SINDIKATA

U petak, 23. listopada održan je V. redovni Sabor Nezavisnih hrvatskih sindikata na kojem Krešimir Sever izabran je za predsjednika Nezavisnih hrvatskih sindikata u sljedećem četverogodišnjem mandatu. Također su izabrani članovi Nadzornog odbora, Statutarne komisije i Suda časti

September 29th

Chiara Bonfiglioli istražuje uzroke propasti tekstilne industrije u zemljama bivše Jugoslavije

Prenosimo: Novi List
Autor: Duška Palibrk

Sada ih je u zemlji oko 20 tisuća. Prijeratnih 120 tisuća radnika govori o značaju te industrije u društvu i njegovoj ekonomiji. Velik je to gubitak, posebno što je hrvatska tekstilna industrija bila starija od drugih u bivšoj Jugoslaviji, njena tradicija seže do 30-ih godina 20. stoljeća, kaže Chiara Bonfiglioli

January 7th

STRONG TCL EU projekt:Unapređenje socijalnog dijaloga

1.jpg2.jpg

Strong TCL - "Unaprjeđenje socijalnog dijaloga kroz osnaživanje partnerstva u sektorima tekstila, obuće i kože u Sloveniji, Hrvatskoj, Makedoniji, Srbiji i Crnoj Gori".

Prijavitelj i voditelj projekta je Združenje delodajalcev Slovenije (ZDS).